S.D.O. Werkt Ede - Permar SW | Samenwerking


S.D.O. Werkt Ede - Permar SW | Samenwerking

Samenwerking sociale ondernemingen

Permar werkt samen met SDO Werkt. Dit is een sociaal ondernemer. Dat zijn ondernemers die een gewoon bedrijf runnen, maar daarbij ook graag werken met mensen met een (arbeids)beperking. SDO houdt zich bezig met productie en het verbeteren van bedrijfsprocessen, zodat medewerkers hun werk beter kunnen doen. Dat doet SDO al langer in een vestiging in Beek (Achterhoek) waar ze werken met ruim 40 medewerkers van Sociale Werkvoorzieningen, garantie-banen en een klein deel in vaste dienst.

SDO heeft ons geholpen om de kwaliteit van de productie voor ABB te verbeteren. Daardoor hebben we deze belangrijke klant en het werk voor onze medewerkers behouden. Op het Horaplantsoen is SDO een nieuwe vestiging in Ede begonnen waar het bedrijf, met gedetacheerde medewerkers van Permar, producten maakt voor Akapp-Stemmann, SpeedComfort en Plant-e. Op de Nijverheidsweg in Barneveld is met SDO een pilot gestart voor de verbetering van de productie voor MOBA.

De samenwerking met SDO zorgt ervoor dat de banen voor onze mensen ook in de toekomst nog bestaan, ook als Permar kleiner wordt. We kijken daarom ook naar samenwerking met andere sociaal ondernemers voor groepsdetacheringen in schoonmaak, groen en productie. En nog maar een keer voor de zekerheid: als je gedetacheerd wordt, blijf je gewoon bij ons in dienst. Bij het ophouden van een detachering, kun je altijd terugkomen bij Permar.