Overname werklocatie Nijverheidsweg Barneveld


Overname werklocatie Nijverheidsweg Barneveld

(Artikel permar: http://www.permar.nl/meer-ontwikkeling-groepsdetachering/)

Meer ontwikkeling groepsdetachering

Steeds meer medewerkers van Permar worden gedetacheerd bij werkgevers in de regio. Soms alleen, maar ook steeds vaker in groepen. Dat heeft veel voordelen: de ondernemer zorgt voor de bedrijfsvoering, waardoor Permar zich helemaal kan richten op de ontwikkeling van de medewerkers. De afgelopen maanden gingen ruim 130 medewerkers op deze manier ‘naar buiten’.

Permar tekent het contract met SDO Werkt

In Barneveld heeft het bedrijf S.D.O. Werkt de locatie Nijverheidsweg van Permar overgenomen. Met een impuls van nieuwe opdrachtgevers is daar een groepsdetachering voor 30 medewerkers gerealiseerd. Ook S.D.O. Werkt is een sociaal ondernemer, dit bedrijf richt zich met name op complexere montagewerkzaamheden.

Deze nieuwe samenwerkingen bieden continuïteit voor de Wsw-medewerkers van Permar. Ook als Permar eind 2017 stopt, blijven deze werkplekken voor de doelgroep behouden. Bovendien biedt werken bij reguliere bedrijven medewerkers de kans om zich nog verder te ontwikkelen en werknemersvaardigheden op te doen.

De ervaringen van de eerste maanden zijn positief. Permar hoopt de komende maanden nog meer nieuwe samenwerkingen met ondernemers te realiseren.